Project Description

AUSTIN, TX

The Hillbrook Residence is a new house located on a difficult, and previously, unbuildable lot in the hills of Northwest Austin. Designed as a simple expression of stucco volumes, planes of pierced-metal, glass and wood decking float above and on the stucco skin of this modern home. Perched on an edge of a cliff with floor to ceiling expanses of north-facing glass and articulated views, this home provides the perfect setting for the owner’s large collection of contemporary art and relaxed lifestyle.

A large double height screened porch between the main residence and guesthouse serves as a gathering space liking the house to the landscape’s views across the hills. Indoors, a simple, but elegant palette of materials and colors combine with careful detailing gives the living areas an open and relaxed gallery-feel, which continues through to the more private areas of the house.

PUBLICATIONS

OTHER PROJECTS